Have & Landskab slår portene op til slottet og begynder standsalget til HL25

Hvor skal I stå? Der er mulighed for at tænke helt nyt som udstiller på HL25 på Ledreborg Slot

Have & Landskab slår portene op til slottet og begynder standsalget til HL25

OBS! Gå direkte til “book en stand” HER

Det summer i branchen efter nyheden om, at Have & Landskab – Skandinaviens største fagudstillingen for den grønne branche – flytter til Ledreborg Slot i 2025.

2. oktober starter standsalget, og fra udstillingens side forventer man stor interesse blandt landets leverandører for at blive en del af en historisk udgave af Have & Landskab i nye, storslåede rammer.

”Vi er sikre på, at Have & Landskab ’25 på Ledreborg Slot bliver den største begivenhed i have-, park- og landskabssektoren i årevis. Nu er det blevet tid til at vælge stande, og her forventer vi rift om pladserne. Da vi selv var rundt og kigge på arealerne i den smukke park, stødte vi igen og igen på steder, hvor vi tænkte: ”Her er det perfekt for os at stå,” siger Joel Klerk, der desuden er indehaver af Joel Klerk Planteskole. Han er samtidig brancheforeningen Danske Planteskolers repræsentant i Have & Landskabs bestyrelse, og her er opbakningen også til at tage at føle på.

”Holdningen er HL25 på Ledreborg er absolut positiv hos medlemmerne. Der er selvfølgelig kommet spørgsmål om, hvorfor vi er flyttet, men der er fuld forståelse for beslutningen, og der er ingen tvivl om, at de nye rammer kommer til at give Have & Landskab et ordentligt løft,” fastslår Joel Klerk.

Bedre sammenhæng og mere helstøbt

Rammerne bliver noget helt særligt, når Have & Landskab slår portene op til en historisk udgave af Skandinaviens største fagudstilling for den grønne branche.

Have & Landskab har i sensommeren afholdt tre infodage, hvor potentielle udstillere blev vist rundt på arealerne, og her oplevede bestyrelsesmedlem for Maskinleverandørerne – Park, Vej & Anlæg, Bent Tangemann, hvordan enhver skepsis blev vendt til begejstring i løbet af rundturen.

”Der er bare noget med beliggenheden ved Ledreborg Slot, som er noget helt særligt. Det var markant, hvordan stemningen vendte hos de folk, som ankom til rundvisningen lidt negative over den nye lokalitet. De blev overbevist, og personligt må jeg bare sige, at jeg tror, at arealerne hænger bedre sammen og kommer til at skabe en langt mere helstøbt udstilling,” siger Bent Tangemann.

Netop Maskinleverandørerne – Park, Vej & Anlæg afholdt standfordelingsmøde blandt foreningens medlemmer 1. oktober – dagen inden det almindelige standsalg åbnede. Her var der fuldt booket af maskinproducenter og -leverandører, der gerne ville sikre sig den bedst mulige plads til HL25, og det kan Bent Tangemann godt forstå.

”Vi var stødt på loftet i Slagelse, men nu står vi i en situation, hvor vi har mulighed for at skabe den bedste udstilling nogensinde. Det er jeg sikker på, at der er rigtigt mange virksomheder, der gerne vil være en del af.”

Udstillere i kø til nye muligheder

Det store arbejde med at køre Have & Landskab ’25 i stilling på Ledreborg Slot er i fuld gang. Men selvom der er lang tid til september 2025, oplever udstillingsleder Dina Overgaard allerede en smittende entusiasme over næste års udstilling og de nye muligheder.

”Nogle udstillere har været lidt forbeholdne, og det har jeg stor forståelse for. Det hele ændrer sig heldigvis, så snart folk ser stedet og potentialet. I kølvandet på infodagene har tilbagemeldingerne været overvældende positive, og det var vidunderligt at se belægningsfolk, maskinproducenter, gartnere og inventarproducenter gå rundt sammen og blive mere og mere begejstrede,” siger Dina Overgaard og fortæller at udstillerne ikke har ligget på den lade side i kølvandet på infodagene.

”Jeg har efterhånden haft et væld af virksomheder i røret, som vidste nøjagtigt, hvilken stand de gerne ville købe. Jeg måtte pænt bede dem om at vente, indtil vi åbnede for standsalget. Nu sker det omsider, så jeg regner med, at telefonerne kommer til at gløde med både tidligere og helt nye udstillere i dag,” siger Dina Overgaard og peger på de mange muligheder, der er for at tænke nyt til HL25 på Ledreborg.

Have & Landskab vil fortsat præsentere de besøgende fagfolk for alle de løsninger og produkter, som branchen har at byde på for tiden. Men der vil også være områder på udstillingen, som er tilegnet det vilde og det opfindsomme og samarbejderne på tværs. Foto: HL23

”Der er ikke bare helt nye udstillingsområder, såsom ”Det vilde”, som giver plads til vild naturforvaltning og naturpleje. Der er også et område for iværksætteri, nye samarbejder på tværs af faggrupper og alt det nye, som er på vej. Vi står med en branche, som er midt i en enorm forvandling, og tidens vildskab og opfindsomhed skal Have & Landskab naturligvis også kunne rumme og præsentere,” fastslår udstillingslederen.


FAKTA: Have & Landskab

Fagudstillingen Have & Landskab finder sted i ulige år. Næste udstilling finder sted på Ledreborg Slot 3. til 5. september 2025 og er gratis at deltage i for fagfolk.

Er du interesseret i at udstille på HL25, kan du læse mere i salgsbrochuren HER og bestille stand HER.

Have & Landskab er ejet og arrangeret af branchens fire centrale aktører: Danske Anlægsgartnere, Maskinleverandørerne – park, vej og anlæg, Danske Planteskole og Københavns Universitets Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning.

Første udgave af Have & Landskab blev afholdt i 1992. Næste udgave blev afholdt i 1995 og siden da har udstillingen været afholdt i alle ulige år. Fra 1992 til 2001 blev Have & Landskab afholdt et nyt sted i landet hver gang, men fra 2003 til og med 2023 havde udstillingen til huse ved ZBC Jernbjerggaard i Slagelse.

Udstillingen havde 278 udstillere og 11.661 besøgende til sidste udgave i 2023.

Læs mere om Have & Landskab her på hjemmesiden og følg med på udstillingens profiler på Facebook, LinkedIn og Instagram.